خصوصیات شیمیایى عسل
خصوصیات شیمیایى عسل
عسل سرشار از مواد مغذى مختلف است. البته این ترکیبات در انواع مختلف آن متفاوت است که در زیر به اختصار شرح داده شده است:
- قندها: تاکنون حدود 20 قند در عسل شناخته شده که میزان کل آن حدود 80% مىباشد و از مهمترین آنها گلوکز 31% و فروکتوز 38% را مىتوان نام برد.
- کالرى: میزان کل کالرى به طور متوسط در هر 100 گرم عسل، 364 مىباشد، یا به عبارتى 64 کالرى در هر قاشق سوپخورى.
- آنزیم: عسل حاوى آنزیمهاى متعددى از جمله اینورتاز، دیاستاز، گلوکز
62اکسیداز، کاتالاز و... مىباشد.
- اسیدیته یا PH : عسل یک ماده اسیدى است و PH آن از 4/3 تا 1/6 متغیر است.
- رطوبت: میزان آن در انواع آن متفاوت است، اما به طور تقریبى 17% تخمین زده شده است.
- چربى و کلسترول: عسل فاقد هر گونه چربى یا کلسترول مىباشد.
- پروتئین: پروتئین عسل هم منشاء گیاهى دارد و هم منشاء جانورى و میزان آن تقریبا یک درصد محاسبه گردیده است.
- مواد معدنى: عسل حاوى انواع مواد معدنى مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، فسفر، منیزیم و... است. تحقیقات نشان داده است که هر چه رنگ عسل تیرهتر باشد، حاوى مواد معدنى بیشترى است.
- ویتامینها: عسل سرشار از ویتامینهاى مختلف است که از مهمترین آنها ویتامینهاى B1 و B2 و B3 و B5 و B6 ویتامین C ر را مىتوان نام برد.