خواص فیزیکى و ترکیب شیمیایى ژل رویال
خواص فیزیکى و ترکیب شیمیایى ژل رویال
خواص فیزیکى ژل رویال که کاملاً شناخته شدهاند:
- رنگ: زرد کمرنگ.
- بو: تند و شدید که بوى فنول را بخاطر مىآورد.
- طعم: ترش ( PH آن نزدیک به 4 است).
- شکل ظاهرى: ژلاتینى و خمیرمانند.
برعکس، بخشى از ترکیب شیمیایى آن هنوز شناخته نشده است. تقریباً 3 درصد مواد ناشناخته در ژل رویال وجود دارد که آنها را تحت عنوان (فاکتور R ) مىشناسیم و محققین باید آن را دقیقاً مورد بررسى قرار دهند. اما خوشبختانه اکثر عناصرى که ژل رویال را تشکیل مىدهند، شناخته شدهاند:
آب: حدود 66 درصد.
گلوسیدها: 14 درصد.
پروتیدها: 10 درصد.
لیپیدها: 6 درصد.
عامل « R »: 3 درصد.
علاوه بر عناصر شناخته شدۀ بالا، حدود 1 درصد دیگر باقى مىماند که از میان آنها مىتوان نمکهاى معدنى و ریز عنصرها در مقادیر کم، ویتامینها بخصوص ویتامینهاى گروه B و از میان آنها ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک، هورمونها، عناصر آتنىبیوتیک، اسیددزوکسى ریبونوکلئیک (D.N.A) را نام برد که البته کشف اخیر باید مورد تأیید قرار گیرد.
اسید پانتوتنیک
ژل رویال، غنىترین عنصر طبیعى از نظر ویتامین B5 است که به آن اسید پانتوتنیک نیز مىگویند. کلمۀ «پانتوتئین» در زبان یونانى به معناى در همه جا بودن است. اسید پانتوتنیک را در سلولهاى عضلات، کبد، کلیهها و مغز مىتوان یافت.
این اسید نقش کاملاً اساسى در متابولیسم سلولى بر عهده دارد. این ماده به عناصر مختلفى در بطن سلولهامتصلشده و کوآنزیم A راتشکیلمىدهد که عامل شمارۀ یک تمام واکنشهاى بیولوژیکى و شیمیایى درون سلولى بوده و به عنوان صفحۀ گردانندهاى است که متابولیسم چربىها، گلوسیدها و اسیدهاى آمینه را مجاز مىسازد. بنابراین، اسید پانتوتنیک در سلول فرمان مىدهد و مجموعههاى پیچیده و حساس واکنشهاى شیمیایى را که تخریب متابولیک مواد غذایى را انجام مىدهند تنظیم مىکند. بدون اسید پانتوتنیک، بدن قادر به جذب مواد هضم شده نخواهد بود.
کمبود اسید پانتوتنیک باعث مىشود تا ناراحتىهاى ذیل بوجود بیایند:
آسیبهاى شدید پوستى.
ریزش مو.
توقف رشد کودکان.
خستگى شدید جسمى و فکرى.
بىخوابى و واکنشهاى عصبى.
ناراحتىهاى شدید گوارشى و رودهاى.
این موارد بیانگر اهمیت اسید پانتوتنیک براى سلامتى هستند. در حالى که مادهاى که بیشترین مقدار آن را در خود دارد، ژل رویال است که در لیست این گونه مواد، بسیار جلوتر از سایر مواد غنى یعنى مخمر ماءالشعیر، جگر گوساله، زردۀ تخممرغ و جوانۀ گندم قرار گرفته است و این مسأله جاى تأمل دارد. این آمارها بسیارى از موضوعات را بویژه در رابطه با خواص ژل رویال توجیه مىکند.
آخرین نکته این است که اسید پانتوتنیک روى غدد کورتیکو آدرنال و تولید آدرنالین تأثیر مىگذارد. در دوران پر از فشار معاصر که بدن ما دائماً از طریق محیط زیست و روش زندگى نامناسب در رابطه با ایجاد تعادل مناسب مورد تهاجم قرار مىگیرد، ژل رویال مىتواند یک مادۀ غذایى بسیار مهم محسوب شود.
ژل رویال را جدی بگیرید